Αυτοκινητοβιομηχανία

Interior

Αισθητική, σχεδιασμός και λειτουργικότητα – οι προσδοκίες των πελατών σε όλο τον κόσμο, αυξάνονται με την κυκλοφορία κάθε νέου μοντέλου σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. Οι εσωτερικοί σχεδιαστές στοχεύουν να ικανοποιήσουν αυτές τις προσδοκίες με όλο και πιο απαιτητικές λύσεις, αλλά οι ιδέες τους απαιτούν αναπόφευκτα πιο πολύπλοκες τεχνικές παραγωγής. Τα ρομπότ είναι επομένως απαραίτητα για εσωτερικές εφαρμογές, είτε χρησιμοποιούνται για αυτοματοποιημένους ελέγχους καθισμάτων και άλλες διεργασίες

Chassis and Safety

Κοπή λέιζερ των πλαισίων σώματος, επικάλυψη φακών προβολέων, άλεση σύνθετων μπροστινών ποδιών, συναρμολόγηση υψηλής τεχνολογίας συστημάτων ABS, παραγωγή μηδενικών ελαττωμάτων αερόσακων-το πεδίο εφαρμογής ρομπότ στους τομείς του αμαξώματος και της ασφάλειας είναι σχεδόν ατελείωτο. Τα ρομπότ Stäubli αποδεικνύουν την αξία τους σε όλες τις πιθανές εφαρμογές όπου δεν υπάρχει περιθώριο σφάλματος. Τα πλεονεκτήματα των μηχανών τεσσάρων αξόνων και έξι αξόνων-ακρίβεια, δυναμική, έλεγχος τροχιάς και αξιοπιστία-είναι οι προϋποθέσεις για βιώσιμες λύσεις σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.

Powertrain

Οι εφαρμογές κινητήρα είναι από τις πιο προκλητικές για μια γραμμή παραγωγής με τη βοήθεια ρομπότ. Τα σφάλματα μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν στην πλήρη αποτυχία των οχημάτων, το οποίο είναι το χειρότερο σενάριο για κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η εμπλοκή του ρομπότ κυμαίνεται από τη συναρμολόγηση αισθητήρων υψηλής ανάλυσης και τη σύνθετη κατασκευή εξαρτημάτων κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων έως τον καθαρισμό εξαρτημάτων. Η Stäubli Robotics διαθέτει επίσης λύσεις για κάποιες μάλλον ασυνήθιστες εφαρμογές, όπως μοντέλα 6 αξόνων με προστασία από πιτσίλισμα για εργασίες καθαρισμού και εκδόσεις ESD που αντισταθμίζουν την ηλεκτροστατική εκκένωση.

Tires

Οι εργασίες επιθεώρησης και χειρισμού ζαντών αλουμινίου ήταν εδώ και καιρό από τις τυπικές εφαρμογές στην τεχνολογία αυτοματισμού, αλλά η ζήτηση για ολοένα υψηλότερη ποιότητα και παραγωγικότητα ανοίγει συνεχώς νέα πεδία εφαρμογής για ρομπότ. Σήμερα, τα ρομπότ χαράζουν ήδη τα προφίλ στα πρωτότυπα ελαστικά. Η λειτουργία κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες απαιτεί τη μέγιστη ακρίβεια. Αυτή και άλλες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας πραγματοποιήθηκαν μόνο με τη χρήση βιομηχανικών ρομπότ υψηλής ακρίβειας που παρέχονται από τη Stäubli.